Spacer

 

Google Translate

IPEN

A Toxics-Free Future

Finance Manager Job Posting

FINANCE MANAGER (Heltid, 100%)

 

Som Finance Manager ansvarar du för IPENs löpande ekonomiska arbete. Du gör IPENs betalningar och ekonomiska uppföljningar, och ansvarar för finansiell rapportering till våra biståndsgivare. Du ser, tillsammans med vår bokföringsfirma, till att IPENs bokföring är transparent, komplett, och i linje med vad våra biståndsgivare kräver. Du leder också arbetet med IPENs bokslut och årliga revisioner, och arbetar med budget och budgetuppföljning.  

 

En viktig del i arbetet är att vara ett stöd till IPENs medlemsorganisationer för att stärka deras kapacitet. Du kommer också ha nära samarbete med kollegor på IPENs bägge kontor. Vi tror därför att du trivs med att arbeta globalt med ett brett spann av organisationer. Du är en bra kommunikatör med intresse av att föra dina kunskaper vidare till andra.

 

IPEN är just nu i ett expansivt skede. Tillsammans med IPENs Operations & Finance Director, som du rapporterar till, kommer du därför arbeta med att vidareutveckla IPENs processer inom ekonomiområdet. Du förväntas komma med egna idéer och självständigt implementera dessa.

 

Din tjänst är placerad på sekretariatet i Göteborg, med 1-2 längre resor per år. Arbete på kvällstid kan förekomma i begränsad utsträckning.

 

Kompetens och arbetslivserfarenhet:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av att ansvara för löpande ekonomiskt arbete, gärna inom den ideella sektorn.
  • Erfarenhet av att planera och genomföra bokslut och revision
  • Erfarenhet av utvecklingssamarbete, gärna med fokus på utvecklingsländer
  • Goda kunskaper i Officepaketet och FortNox eller liknande bokföringsprogram  
  • Erfarenhet av att arbeta med ekonomisk rapportering med olika valutor är meriterande.
  • Analytisk och noggrann med god förmåga att självständigt planera och genomföra sitt arbete
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Kunskaper i andra FN-språk är meriterande.

 

Tjänst: fast anställning med start snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. IPEN är medlem i Arbetsgivaralliansen.

 

Sista ansökningsdag: 9 augusti 2018. Ansökan på engelska skickas till recruitment@ipen.org

 

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IPENs Operations & Finance Officer, Maria Ekström Johansson: 031- 753 7479 (tillgänglig tom v. 27, v. 30 och från v. 32)

 

Om IPEN:

IPEN (www.ipen.org) grundades 1998 och är registrerad som en svensk ideell förening. IPENs medlemmar stödjs av ett sekretariat med tre anställda i Göteborg och fem anställda i Berkeley, USA. Vi finansieras av svenska och internationella biståndsgivare, däribland Sida.